Mutácia (Mutation) - Cook, Robin: 1940-; Redererová, Veronika: 1949-; Grečner, Dušan: 1944- (Bratislava Danubiapress, 1991)
Román z anglického originálu Mutation je ďaľším dielom z lekárskeho prostredia amerického spisovateľa, v ktorom nechýba napätie a dramatičnosť.
Keywords: romány autorské; Cook, Robin, celým menom Robert Brian Cook (americký chirurg, oftamológ, no predovšetkým známy spisovateľ trilerov väčšinou z lekárského prostredia. * 04.05.1940 Queens, New York, USA -); detektívne romány; profesijné romány; lekárske prostredie; thrillery; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, výtvarník, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiak Albína Brunovského. * 21.08.1944 Skalica, Slovensko -); próza; americká literatúra - texty