Aprílové slnko - Gillerová, Katarína: 1958- (Slovenský spisovateľ, 2015)
Dve priateľky, dve odlišné rodinné zázemia. Ela vyrastá ako jediná dcéra starostlivých rodičov, Dita je z rodiny trpiacej nedostatkom peňazí a musí sa starať o mladších súrodencov. Zdá sa, že karty ich osudu sú navždy rozdané, ale opak je pravda. Ela po sklamaní v láske spozná muža s dvoma deťmi a spojí svoj život s nimi, hoci to znamená, že sa musí uskromňovať. Ditin život sa zas obráti naruby, keď z ničoho nič opustí rodinu a rozhodne sa žiť sama. Keď sa po rokoch objaví muž, ktorý kedysi obe priateľky očaril, vyzerá to, že život iba jednej z nich má šancu na zmenu. Zamieša osud opäť svoje karty, alebo sa k nim otočí chrbtom a ich priateľstvo sa skončí?