Aforizmy troch tisícročí - Brezina, Ján: 1917-1997; kolektív autorov; Imro, Igor: 1943-; Hattala, František (Bratislava Tatran, 1972)
Kniha ponúka aforizmy troch tisícročí, ktoré zozbieral Ján Brezina...
Z obsahu: Odkiaľ prichádzaš, kam ideš? Silnejšia ako smrť. Nepodľahne ani ohňu ani meču. Sloboda, rovnosť, bratstvo. Výstup. Edičná poznámka (František Hattala).
Keywords: aforizmy; básne satirické; satirické básne; básne humoristické; humoristické básne; citáty; epigramy; výroky slávnych; próza; slovenská literatúra - texty; Brezina, Ján (slovenský nadrealistický básnik, literárny vedec, teoretik a historik, prekladateľ. * 01.01.1917 Východná, Slovensko - 04.08.1997 Bratislava, Slovensko); Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -)