Osud tak rozhodol: O živote a autizme s láskou - Bednár, Jozef: 1972- (Ikar, 2015)
Už nie dieťa, ale šestnásťročný mladý muž. Na prvý pohľad na nerozoznanie od iných. Komunikuje. Prejavuje city. Má veľké srdce. Na druhý pohľad je však jeho život o niečo komplikovanejší. Komunikuje, ale často používa slovné barličky a nie všetkému rozumie. Vie prejaviť city, ale stále sa to musí učiť. Má veľké srdce, ktoré však necitliví ľudia ľahko zrania. Napriek tomu, že Majko je iný, nie je hlúpy. Je výnimočný. Povedané slovami spisovateľky Gabriely Rothmayerovej, toto je kniha o úspechu rodiny, ktorá sa nezlomila pod ťarchou vybočenia z normálu. Je to kniha o prijatí a láske. O živých ľuďoch, ktorí sa premenili na románové postavy. Napriek všetkým výzvam, ktoré rodine prináša synov autizmus, Bednárovci sa snažia žiť ako každá iná rodina. A možno práve v tom obyčajnom živote sa skrýva ich šťastie.