Smrtelný strach : (Mortal Fear) - Cook, Robin: 1940- (Ikar, 1994)
Doktor Jason Howard, skúsený internista vo veľkej bostonskej nemocnici, sa ocitne v situácii, s ktorou sa nemôže zmieriť: pacienti mu doslova odchádzajú pod rukami. Pritom ide o ľudí, ktorí nedávno absolvovali celkovou lekársku prehliadku a boli úplne zdraví. A príčina smrti? Päťdesiatnici v priebehu niekoľkých týždňov zostarnú a umierajú ako storočný starci. Doktora Howarda sa zmocní strach z novej zákernej choroby. Alebo snáď nejde o chorobu? Lekár sa pustí do zápasu s neznámym nebezpečenstvom, preniká do tajomstva genetického inžinierstva a zisťuje, ako strašne sa dá zneužívať veda. Vedeckofantastický lekársky horor, ktorý čitateľa pozýva na údesnú odyseu k prameňom života a smrti.