Sedem zhavranelých bratov (Sedmero krkavců) - Nellis, Alice: 1971-; Futová, Gabriela: 1971-; Dzurňák, Dávid; Trabalka, Richard; Vámošová, Vanda (Mladé letá Bratislava, 2015)
Rozprávkový príbeh o ľudskej odvahe, vytrvalosti, ale tiež o sile slova, pravdy a skutočnej lásky do knižnej podoby upravila obľúbená detská spisovateľka Gabriela Futová podľa filmovej predlohy režisérky Alice Nellis.
Bolo raz jedno kráľovstvo, napísať by sa o ňom dalo tisíc kníh...
A tiež kráľovská rodina o ktorej by sa dalo všeličo povedať.
Práve sem, uprostred mnohých zamotaných príbehov sa jedného dňa narodila Bohdanka, ktorej vyrieknutá kliatba zakliala sedem urastených bratov na havranov. Odvážna dievčina sa rozhodne, že svojich bratov zachráni. Kým však kliatbu zlomí, postretne mnohých, ktorí jej budú stáť v ceste a mnohých ktorí ju budú na ceste k vyslobodeniu bratov sprevádzať.
Pre čitateľov od 8 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; klasické rozprávky; sfilmované rozprávky; básničky pre deti; próza; poézia; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 8 rokov; Nellis, Alice (česká scenáristka a režisérka. * 03.01.1971 České Budějovice, Česko-Slovensko -)