Pištáčik - Dušek, Dušan: 1946- (Slovart, 2016)
Pištáčik je veselý chlapík. Žije v Šaštíne ľ to je tam, kde si ľudia jeden z druhého radi uťahujú a radi sa na tom smejú. Okrem nich má ešte jedného kamaráta ľ verného psa Čujka a veľa známych. So všetkými dobre vychádza, trápi ho len podvaznoha, známy fiškus ľ ušomraný Marcel. Ten mu kazí všetky plány. No zároveň je s ním veselo. Chce vždy Pištáčika dobehnúť, ešte radšej predbehnúť, v jednej chvíli sa mu dokonca chystá vyfúknuť nevestu, ktorá sa mu zjavila na konci nosa. To snáď nie! Skúste sa začítať ľ či to dobre dopadne.