Brata musíš poslúchať! - Futová, Gabriela: 1971-; Regitko, Miroslav: 1965-; Závodná, Irena; Gálová, Mária Marta: 1949- (Mladé letá Bratislava, 2015)
Dodo je ôsmak a dočasná hlava rodiny, pretože otec pracuje v Anglicku. V jeho živote zostali tri baby - mama, frajerka Zuzka a malá vyškerená sestra Žaba. A práve tá je najväčším kameňom úrazu. Všade strká nos a robí mu neskutočnú hanbu. Vážne hrozí, že ho napokon pripraví o kamarátov aj o frajerku.
Žabka je prváčka. Nerobí to naschvál, Doda strašne zbožňuje a niekedy ho aj strašne nenávidí. To vtedy, keď jej robí zle. Ale nikdy sa s ním nenudí, lebo pre ňu vymýšľa tie najneuveriteľnejšie hry. Niekedy dopadnú katastrofálne, mama by bola zhrozená...
Vtipné príbehy v podaní veľkého brata a malej sestry napriek všetkým "naschválom" odhaľujú hrejivé a pevné súrodenecké puto.
Biografické údaje o autoroch. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Futová, Gabriela (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, scénáristka. Nar. 23.02.1971 Prešov, Slovensko -); Regitko, Miroslav (slovenský ilustrátor časopisu Fifík, maľba, knižná ilustrácia, grafika a karikatúra. Nar. 03.06.1965 v Hnúšti Likier, Slovensko -); príbehy autorské; príbehy o deťoch; príbehy súrodenecké; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov