Jediná nádej : (The only hope) - Bickmore, Barbara: 1927-2015; Bartleson, Diane; Kralovičová, Oľga: 1961- (Slovenský spisovateľ, 2013)
Jediná nádej je prvý román obľúbenej autorky Barbary Bickmorovej, ktorý napísala spolu so svojou dlhoročnou priateľkou Diane Bartlesonovou. Jeho hlavná hrdinka Ariel Hunterová prežíva krízu: cíti, že prácu, ktorá ju doteraz napĺňala, už nedokáže ďalej vykonávať. Našťastie nájde pochopenie u svojho nadriadeného Matta Morrisona, ktorý ju poverí celkom novými úlohami na opačnom konci sveta. Pracovná cesta spočiatku vyzerá ako exotický výlet a Ariel sa teší, že sa počas nej dá fyzicky aj psychicky do poriadku. Všetko sa však v okamihu zmení na desivú nočnú moru. Pre ľudí, s ktorými sa má Ariel stretnúť, sa stáva jedinou nádejou...