Žena vplyvného muža - Macháčová, Adriana: 1966- (Príbehy z kabelky, 2012)
Táni Reinerovej, manželke generálneho riaditeľa istej známej banky, žene, ktorá nikdy nepracovala a nemusela o ničom rozhodovať, sa po odhalení manželovej nevery zrúti celý svet. Odrazu prichádza nielen o lásku, ale aj o rodinných priateľov, ktorí jej prestanú volať a pozývať ju do spoločnosti, len čo vytušia, že v dovtedy bezchybnom manželstve to škrípe. V ťažkej životnej situácii ostávajú pri nej iba dve ženy ľ Tánina matka a priateľka Nora, ktorá je ochotná kedykoľvek ju vypočuť a poradiť jej. A práve ona na Táňu nalieha, aby Romanovi odpustila a zachránila si rodinu. Druhý úder prichádza, keď Táňa spoznáva, že všetko je v skutočnosti úplne inak a trojuholník môže byť aj štvoruholníkom. Román Žena vplyvného muža je príbeh o vzťahu muža a ženy, matky a dcéry, priateľstve, sklamaní, súcite, ale aj o veľkorysosti.