Starožitný nábytek: Údržba a opravy - Medková, Eva; Bohmannová, Andrea; Maršák, Richard (Nakladatelství technické literatúry Praha, 1985)
Dobre popísané postupy opráv a sanácií starožitného nábytku. Vrátane mnohých kresieb a fotografií.
Výber z obsahu: Historie nábytkářství. Nábytkářské a ozdobné techniky. íUdržba starožitných předmětů. Opravy. Využití starožitného nábytku v moderní domácnosti. Vysvětlivky k odbornému názvosloví. Literatura.
Keywords: dejiny nábytkárstva; úžitkové vedy; bývanie; nábytok starožitný; starožitný nábytok; historický nábytok; starožitnosti; drevo; údržba; opravy; príručky reštaurátorské; urob si sám