Putovanie krajinami kontrastov: Vybrané reportáže - Weis, Jozef: 1941- (Jozef Weis, 2016)
Autor na svoje ďaleké dobrodružné cesty za poznaním Európy, Afriky, Ázie. Cestopis zahrnuje jeho dobrodružné cestovanie za poznaním Európy, Afriky, Ázie či Karibiku. Opisuje návštevy v Indii, Rusku, Holandsku, Chorvátsku, Taliansku a Viedni. Na svojích cestách si do svojej batožiny pribaľuje kameru, ktorou priblížuje históriu, kultúru ako aj súčasný život navštívenej krajiny.