Statočnosť : (The Brave) - Evans, Nicholas: 1950- 1950- (Ikar, 2011)
Pravda o tom, čo sa stalo pred rokmi, zožiera Toma vnútorne a zničí mu manželstvo. Až keď jeho syna, s ktorým nekomunikuje, obvinia z vraždy, vyplávajú na povrch spomienky a prinútia ho čeliť démonom minulosti. V boji o záchranu synovho života pochopí pravý význam slova statočnosť. Pôsobivo a citlivo napísaná kniha Statočnosť sa zaoberá otázkami lásky a identity, omylnosťou hrdinov a rodičov a zničujúcimi dôsledkami rodinných tajomstiev.