Statočnosť (The Brave) - Evans, Nicholas: 1950- 1950-; Kopecký, Milan; Jusková, Katarína: 1947- (Bratislava Ikar, 2011)
Pravda o tom, čo sa stalo pred rokmi, zožiera Toma vnútorne a zničí mu manželstvo. Až keď jeho syna, s ktorým nekomunikuje, obvinia z vraždy, vyplávajú na povrch spomienky a prinútia ho čeliť démonom minulosti. V boji o záchranu synovho života pochopí pravý význam slova statočnosť. Pôsobivo a citlivo napísaná kniha Statočnosť sa zaoberá otázkami lásky a identity, omylnosťou hrdinov a rodičov a zničujúcimi dôsledkami rodinných tajomstiev.
Poďakovanie.
Keywords: romány autorské; realistické romány; detektívne romány; psychologické romány; rodinné prostredie; statočnosť; próza; anglická literatúra - texty; Evans, Nicholas (anglický novinár, scenárista televízny a filmový producent a spisovateľ. * 26.07.1950 Bromsgrove, Worcestershire, Anglicko -)