Večernica z Dračej jaskyne - Glocko, Peter: 1946-; Kürthy, Luboš; Štefanko, Adrián (Adrián Štefanko - Cornea Bratislava, 2005)
Príbeh Barborky, 11-ročnej chovanky detského domova, obdarenej nevšedným hudobným talentom. Odlúčia ju od učiteľky klavíra a potom sa skrýva v tajnom úkryte.
Vzrušujúci príbeh s prvkami hororu, ktorý aj v bežnom živote zažívajú nasilu odlúčení ľudia, skrýva predovšetkým otázku: Môže nájsť sirota znovu rodičovskú lásku? Odpoveď na otázku sa dočítate v napínavom a tajomnom príbehu s oslobodzujúcim koncom.
Z obsahu: Kukučky, z hniezda von! S tebou znovu snívam aj cez deň. Ako chutí netopierie mlieko? Vždy som hovorila, ale nepočuli ste ma!
Keywords: príbehy autorské; dievčenské príbehy; detský domov; siroty; dobrodružné príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; Glocko, Peter (slovenský spisovateľ, prozaik, scénárista, autor modernej literatúry pre deti a mládež. * 02.06.1946 Muráň, Slovensko -)