Ako sa zbaviť starostí a začať žiť (How to stop Worrying and Start Living) - Carnegie, Dale: 1888-1955; Carnegie, Dorothy: 1912- (Praha Dale Carnegie, Institute, 1995)
Ako si budovať duševný postoj, ktorý spôsobí pocit sebaistoty a šťastia, ako zmierniť finančné starosti, ako si každý deň predĺžiť život o hodinu a veľa iných rád.
Z obsahu: Základné fakty o starostiach. Ako si prestať robiť starosti z kritiky... Preložené z češtiny (Dana Hlavatá), prekladu amer. originálu. Prvé revidované a plne autorizované vydanie.
Keywords: spoločenské vedy; psychológia; život súkromný; situácie problémové; rozvoj osobnosti; osobnosť; duševné zdravie; morálne zdravie; chcenie; vôľa; psychické prvky; psychický vývin človeka; vývinová psychológia; psychológia vývinová; Carnegie, Dale, celým menom Dale Breckenridge Carnegie (bol americký spisovateľ, viedol kurzy komunikácie pre dospelých. Bol vo svojej dobe význačný lektor a vyhľadávaný poradca svetových vedúcich osobností. Písal novinové články a mal svoj ??vlastný rozhlasový program. * 24.11.1888 Maryville, Missouri, USA - 01.11.1955 New York, USA); Hlavatá, Dana, rodným menom Dana Mikasová, pseudonym: Kristína Lumiská (česko-slovenská spisovateľka, žurnalistka, televízna dramatička. Napísala desiatky rozhlasových hier a dramatických pásiem, televíznych scenárov, rozprávok, stovky kriminálnych i životných príbehov, fejtónov, poviedok. Vydala niekoľko kníh. Venuje sa aj výtvarnej tvorbe. Získala literárne ocenenia doma aj v zahraničí. Pracuje v Slovenskej televízii ako dramaturgička v Bratislave. * 27.06.1957 Zábřeh nad Ostravicí, Česko -)