Slepačia polievka pre dušu. diel 2: Ďalšie poviedky, ktoré otvoria vaše srdce a zohrejú vašu dušu (Chicken Soup for the Soul) - Canfield, Jack: 1944-; Hansen, Mark Victor: 1948-; Ghaniová, Miriam; Dunajová-Šoralová, Tatiana: 1955-; Juriga, Peter (Sofa Bratislava, 1996)
Hovorí sa, že pekné príbehy, podobne ako dobrí učitelia, dokážu otvárať dvere do života. Zaznamenávajú unikátne zážitky a vnútorné pocity ľudí ktoré sa dotýkajú sŕdc čitateľov. Príbehy nám uvoľňujú ruky pri rozhodovaní a učia nás, ako pochopiť samého seba i možnosti, ktoré pred každým z nás stoja. Nech sa teda pre vás nádejou, ktorú vám môže poskytnúť svet, a inšpiráciou, ktorú v sebe hľadáte.
Z obsahu: O láske. O rodičovstve, O smrti a umieraní. Vec názoru. O učení a vyučovaní. Preži svoj sen. Prekonávanie prekážok. Elektrická Prispievatelia. Vydavateľské práva.
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; psychologické príbehy; príbehy psychologické; príbehy zo života; Canfield, Jack (americký motivačný rečník a spisovateľ. Je najviac známy ako spolutvorca série kníh Slepačia polievky pre dušu, ktoré v súčasnej dobe má takmer 200 titulov a 112 miliónov výtlačkov a v preklade vo viac ako 40 jazykoch. * 19.08.1944 Fort Worth, Texas, Spojené štáty americké -); partnerské vzťahy; láska; Hansen, Mark Victor (americký inšpirujúci a motivačný rečník, tréner, zakladateľ a autor knižnej série - Kuracia polievka pre dušu. * 08.01.1948 Waukegan, Illinois, USA -); rodičovstvo; smrť; učenie a vyučovanie; Dunajová-Šoralová, Tatiana, rodená Filipová (slovenská korektorka, prekladateľka. * 11.05.1955 Šahy, Slovensko -); sny; múdrosť eklektická; psychológia osobnosti; próza; americká literatúra - texty; motivačná literatúra