To by sa zverolekárovi nemalo stať : (It Shouldn't Happen to a Vet is) - Herriot, James: 1916-1995 1916-1995 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1996)
Celá plejáda majiteľov zvierat, vidieckych farmárov i mestských obyvateľov, lipnúcich na svojich psíkoch a mačkách, pozorne sleduje, či mladý veterinár dobre ošetruje ich miláčikov. A veru prekérnym situáciám sa nevyhne. Napríklad vyhlási kravu za nevyliečiteľne chorú, a ona sa uzdraví, alebo keď má vyšetriť sučku bernardína, ktorá si zúrivo chráni svoje šteniatka...