Kufor na sny - Dušek, Dušan: 1946- (Slovenský spisovateľ, 1993)
Kufor na sny je súbor tridsiatich troch svietivých, do pôvabného čara vybrúsených príbehov, z ktorých každý je osobitý, svojský - a predsa akoby na seba navzájom ukazovali nastavenými zrkadielkami. V nalomených lúčoch uzrieme iskrivý detail, čisté stopy drobných príbehov, maľované príbehy tichých obrázkov. Skrýva sa v nich všeličo z našich denných i nočných túžob. Možno práve preto sa oplatí nazrieť do knihy Dušana Dušeka. Nie je totiž vylúčené, že podaktoré z jej príhod prežívame práve my a práve teraz.