Kufor na sny - Dušek, Dušan: 1946-; Nágel, Dušan: 1949-; Kovačevičová-Fudala, Eva: 1955-; Prokešová, Viera: 1957-2008 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1993)
Kufor na sny je súbor tridsiatich troch svietivých, do pôvabného čara vybrúsených príbehov, z ktorých každý je osobitý, svojský - a predsa akoby na seba navzájom ukazovali nastavenými zrkadielkami. V nalomených lúčoch uzrieme iskrivý detail, čisté stopy drobných príbehov, maľované príbehy tichých obrázkov. Skrýva sa v nich všeličo z našich denných i nočných túžob. Možno práve preto sa oplatí nazrieť do knihy Dušana Dušeka. Nie je totiž vylúčené, že podaktoré z jej príhod prežívame práve my a práve teraz.
Keywords: Dušek, Dušan (slovenský básnik, prozaik, scenárista, autor literatúry pre deti a mládež. Nar. 04.01.1946 Gbelce, Slovensko -); Nágel, Dušan (slovenský maliar, ilustrátor, tvorca poštových známok a voľnej tvorby. Nar. 28.12.1949 Rimavská Sobota -); Kovačevičová-Fudala, Eva (slovenská výtvarníčka, knižná grafička, typografka. * 12.04.1955 Bratislava, Slovensko -); poviedky autorské; novely autorské; spoločenské novely; realistické novely; próza; slovenská literatúra - texty; Prokešová, Viera (bola slovenská poétka, prekladateľka. Autorkine básne boli preložené do viacerých jazykov a publikované v časopisoch a zahraničných antológiách - okrem iného v Nemecku, Bulharsku a Francúzsku. * 02.08.1957 Bratislava, Slovensko - 31.12.2008 Bratislava, Slovensko)