Kóma : (Coma) - Cook, Robin: 1940- (Smena, 1993)
Na začiatku príbehu je pacientka, ktorá sa nepreberie z kómy, a vydesená medička Susan Wheelerová, absolvujúca svoju prvú lekársku prax v renomovanej bostonskej nemocnici Memorial. Keď Susan narazí na stopy nezákonného obchodu s ľudskými orgánmi, rozkrúti sa kolotoč nečakaných udalostí. Odvážna medička sa púšťa do zdanlivo vopred prehratého boja s dokonale zohranou lekárskou mašinériou. Netuší, že oprávnenosť svojho podozrenia bude musieť dokazovať zoči-voči chladnokrvnému vrahovi. Ten je však iba vykonávateľom cudzích príkazov...