Kóma (Coma) - Cook, Robin: 1940-; Karovičová-Rybková, Katarína: 1951-; Pernecký, Jozef: 1944-; Fusková, Ľudmila (Bratislava Smena, 1993)
Na začiatku príbehu je pacientka, ktorá sa nepreberie z kómy, a vydesená medička Susan Wheelerová, absolvujúca svoju prvú lekársku prax v renomovanej bostonskej nemocnici Memorial. Keď Susan narazí na stopy nezákonného obchodu s ľudskými orgánmi, rozkrúti sa kolotoč nečakaných udalostí. Odvážna medička sa púšťa do zdanlivo vopred prehratého boja s dokonale zohranou lekárskou mašinériou. Netuší, že oprávnenosť svojho podozrenia bude musieť dokazovať zoči-voči chladnokrvnému vrahovi. Ten je však iba vykonávateľom cudzích príkazov...
Mimo edície.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; profesijné romány; lekárske prostredie; thrillery; Cook, Robin, celým menom Robert Brian Cook (americký chirurg, oftamológ, no predovšetkým známy spisovateľ trilerov väčšinou z lekárského prostredia. * 04.05.1940 Queens, New York, USA -); próza; americká literatúra - texty; Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -)