Pápežství 20. století : (Papstvo vek XX) - Grigulevič, Iosif Romualdovič: 1913-1988 (Svoboda, 1981)
O tom čo sa deje za "bronzovú bránou", ktorá vedie do apoštolského paláca, do rezidencie pápeža a jejho najbližších spolupracovníkov, proste o zákulisnom živote Vatikánu je známe len málo, pretože najvyšším zákonom pápežstva po celé stáročia bolo a zostáva prísne zachovávanie tajomstva.