July a jeho ľudia - Gordimer, Nadine: 1923-2014 (Slovenský spisovateľ, 1992)
Román o zostrujúcich sa vzťahoch medzi domorodým obyvateľstvom a bielymi prisťahovalcami v najjužnejšom cípe Afriky v období končiaceho sa apartheidu.