Oznámenie v novinách : (Eine Anzeige in der Zeitung) - Görlich, Günter: 1928-2010 (Luk, 1981)
Do učiteľského zboru v malom mestečku príde nový kolega Just, ktorého výzor, extravagantné obliekanie i akási tajomnosť okolo jeho minulosti odlišujú od ostatných členov. Justove nekomfortné metódy a pedagogické postupy vyvolávajú protichodné pocity u rodičov i medzi kolegami. Medzi ním a riaditeľom nastane konflikt, no vzniká i priateľstvo medzi ním a učiteľom Kahnom. Neskôr sa Just zbližuje s mladou kolegyňou. Všetko sa zdanlivo dostáva do dobrých koľají. Na dovolenke sa však Kahn dozvedá z novín, že Just umrel po požití nadmernej dávky liekov. Išlo o nešťastnú náhodu? Kahn sa rozhodne prísť veci na koreň.