Na rozhraní života (Vital Sings) - Wood, Barbara: 1947-; Vavrová, Ľubica; Havelská, Beata; Valovičová, Valéria; Behýlová, Júlia: 1954-; Pernecký, Jozef: 1944-; Chmelová-Handzová, Teodora: 1949- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1993)
Je to príbeh, keď sa človek v ťažkej situácii musí správne rozhodnúť.
Keywords: romány autorské; realistické romány; profesijné prostredie; lekárske prostredie; Wood, Barbara (americká spisovateľka. Detstvo prežila v južnej Kalifornii. Po štúdiu francúzštiny a antropológie na vysokej škole ju očarilo cestovanie a dodnes prejazdila takmer celý svet. * 30.01.1947 Warrington, Cheshire, Anglicko -); Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -); próza; americká literatúra - texty