Žabiak a cudzinec : (Kikker en de vreemdeling) - Velthuijs, Max: 1923-2005 1923-2005 (Rozprávky, 2005)
Rozprávková knižka pre najmenšie deti hovorí o zvieracej dedinke, do blízkosti ktorej sa jedného dňa prisťahuje cudzinec. Zvieratká sa tomu veľmi netešia a cudzinca ohovárajú. Ale jemu sa slušným správaním a obetavosťou podarí zvieratká si získať. Koniec dobrý, všetko dobré ! Samozrejme, je to len rozprávka, ale pri čítaní rozprávok človek neraz lepšie pochopí, čo mu v skutočnom živote najviac chýba. Napríklad, aké jednoduché je správať sa priateľskejšie voči našim cudzincom.