Najstarší zo všetkých vrabcov - Dušek, Dušan: 1946- 1946- (Mladé letá, 1976)
Rozprávky pre čitateľov od 9 rokov (Bojko, Rybám sa nič nestalo, Nožík, Modrá, Chvíľa spánku, Štyri poviedky, Z veľkých kníh, Zimné drevo, atd.)...