Klamár Billy : (Billy Liar) - Waterhouse, Keith: 1929-2009 (Tatran, 1971)
Román, ktorý je známy aj v zdramatizovanej podobe ako úspešná a vtipná hra. Za námet si autor vybral jeden deň zo života mladíka, ktorý sa nevie vpratať do sveta dospelých, ktorý je plný príkazov a zákazov. Billy pracuje v pohrebnom ústave a jeho maléry na pracovisku sa prelínajú s malérmi v láske...