Tri pravdy: Swahilské rozprávky - Pawliková-Vilhanová, Viera: 1944-; Minarovič, Marián: 1946- (Z rozprávky do rozprávky, 1979)
V žartovných, anekdotických rozprávkach vystupuje arabský básnik Abú Nuwás, v swahilskej oblasti známy pod menom Abunuwas. Má vlastnosti, um, vtip, dôvtip a prešibanosť, ktoré sú charakteristické pre zajaca, v piesňach i rozprávkach swahilského bohatiera, pevca a vynikajúceho lukostrelca Lionga Funna.