Záblesk duše : (Scintilla Selenfunke) - Mania, Hubert: 1954- (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1991)
Psychologicko-vedeckofantastický román s detektívnou zápletkou podáva napínavý príbeh hobojistu Brynjara, skvelého hudobníka, ale v súkromí osamelého bežca. Náhoda mu prihrá byzantský notový záznam, ktorý sa pokúša spracovať do novej melodie.Jej počúvanie je zvláštnym sugestívnym zážitkom. Po jeho záhadnej smrti kazetu zdedí novinárka Sandra...