Dějiny Československa v datech - Buchvaldek, Miroslav: 1930-2002; Haubelt, Josef: 1932-; Havránek, Jan; Kašpar, Jaroslav; kolektív autorov (Členská knižnice, 1968)
Příručka osvětluje v chronologickém uspořádání hospodářské, společenské, třídní, politické, náboženské a kulturní události od pravěku po dnešek. Výklady jsou co nejstručnější, ke každému úseku dějin je však předeslán obsáhlejší úvod. Místní a osobní rejstřík usnadňují užívání příručky.