Slova žen - Cuny, Marie-Thérése (Svoboda, 1987)
U nás dobre známa francúzska herečka Annie Girardotová čítala svojho času v rozhlase na stanici Europe 1 ráno čo ráno po jednom príbehu žien svojej doby. Žien mladých, starých, slobodných aj dlhé roky vydatých, žien moderných i tradičných, ktoré však majú jedno spoločné: ani jedna z nich nežije na úkor ostatných, ani jedna z nich nie je bohato zaistenú, znudenú paničkou, ktorej jedinou činnosťou je vymýšľať si problémy. Tieto ženy sa musia potýkať s problémami skutočnými, či už vo vnútri rodiny, alebo spoločenským, a každá z nich je rieši svojím osobitým způsobem.Čtyřicet týchto príbehov potom Annie Girardotová za pomoci Márie Thérese Cunyové zhromaždila v súbore Slova žien. Poviedky majú čapkovské ladenie, nelamentují, nedramatizují, snaží sa porozumieť ľuďom a v prostých veciach nájsť malá hrdinstvo i veľké obete.