Úctyhodná žena: Život paní Curieové : (Une femme Honorable) - Giroud, Françoise: 1916-2003 (Galéria moderných autorov, 1987)
Životopis najslávnejšej ženy storočia Marie Sklodowskej-Curie. V beletrizovaný životopise sa snaží francúzska publicistka na základe archívneho štúdia dobrať úplnejší ľudskej i tvorivé pravdy o prvej dáme vedy a prvýkrát hovoria aj o jej súkromnom živote.