Zverinec na siedmom poschodí [alebo x dôvodov prečo nechovať zvieratká v byte] - Gajdošík, Peter (Slovart, 2006)
Humorný text s radom smiešnych figúrok a situácií. Otecko chce potešiť svoju dcérku, ktorá túži po zvieratku, a tak sa jej rozhodne spolu s mamičkou nejaké zadovážiť. A tu je kameň úrazu: spolužitie s ktorýmkoľvek zo zvieratiek má vždy nejaký zádrheľ...