Dcéra štasteny - Allende, Isabel 1942-; Palkovicová, Eva (Bratislava SLOVART, 2001)
Hlavnou hrdinkou románu Dcéra štasteny je Eliza Sommersová. Slušné a krehké dievca, prichádzajúce do Kalifornie v casoch vrcholiacej zlatej horúcky. Krutost, ktorá v týchto casoch a v tomto prostredí vládla, ju prinúti zmenit svoje správanie a rozmýšlat nad životnými hodnotami. Verný obraz amerického juhu, precízne vykreslené postavy a postavicky, dômyselná kompozícia a predstavivost Allendeovej, predurcujú tento román, aby sa zaradil medzi oblúbené diela slovenských citatelov.
Údaj o prekl. prevzatý z rubu tit. strany
Keywords: romány spolocenské cílske; romány historické cílske