Dukanova diéta - Dukan, Pierre (NOXI Bratislava, 2012)
Pokúšali ste sa už mnoho ráz schudnút, ale bez úspechu?
Francúzsky odborník na výživu vypracoval jednu z najúcinnejších diét, overenú dlhorocnou praxou, ktorá vás konecne uspokojí!
Je založená na bielkovinách, prírodných proteínoch, a predpokladom jej úspešnosti je dodržanie štyroch po sebe nasledujúcich fáz
- útocnej fázy l cisté proteíny, ktoré vedú k rýchlemu úbytku telesnej hmotnosti
- alternatívnej fázy l striedanie dní cistých proteínov s dnami, ked sa bielkoviny kombinujú so zeleninou
- konsolidacnej fázy l povolené sú aj dalšie potraviny
- fázy definitívnej stabilizácie l proteínový štvrtok + zrieknutie sa výtahu + tri polievkové lyžice ovsených otrúb
Vo svojej knihe ponúka aj zaujímavé rady, recepty a jedálne lístky, v ktorých nezabúda ani na chutové bunky, a vyzdvihuje dôležitost takej bežnej telesnej aktivity, akou je chôdza.