Utajené vládkyně : ženy slavných mužů - Glockner, David, 1971- (2017)
Naděžda Allilujevová-Stalinová, Mileva Marićová-Einsteinová, Virginia Eliza Clemmová-Poeová, Linda Keithová a Olga Šplíchalová-Havlová: říká se, že za každým velkým mužem se skrývá ještě větší žena. Žena, obdařená stejně výrazným talentem jako její partner – byť jde jen o nadání věřit a zbožňovat. Při bližším pohledu zjistíme, že právě tato vlastnost, tato unikátní schopnost podpírat génia tak, aby mohl mít hlavu stále v oblacích a své dílo (někdy ďábelské) dotáhnout do zdárného konce, je rozhodující. A právě těmto ženám je věnována tato kniha.