Micka, unesené mačiatko - Webb, Holly, 1976- (Verbarium, 2015)
Nina by chcela mať vlastné mačiatko. Keď konečne dostane nádhernú mačičku bengálskej rasy, jej radosť nemá konca kraja. Micka je to najľúbeznejšie a najmúdrejšie stvorenie, aké kedy v živote videla! Onedlho sa po meste rozšíria chýry o únoscoch mačiek. Nina drží Micku len vnútri, no malé zvedavé mača by najradšej behalo po záhradke. Jedného dňa po príchode zo školy Nina Micku nenájde. Má veľmi zlé tušenie. Čo ak tu boli zlodeji?