Keramikársky majster Rudolf Barčík - Petrakovičová Šikulová, Agáta, 1968-; Petrakovič, Juraj (Modra Modranská Beseda SNM - Múzeum Ľudovíta Štúra, 2013)
"Všimnite si ich, džbankárov keramikárov, starých majstrov, keď idú s manželkami z prechádzky, keď kráčajú a zem sa s nimi krúti nečujne, že o tom ani nevedieô Možno má džbankár hrob len pre seba. Hlina je k nemu surová. No na výstave týchto krásnych vecí sa pani hudba voľne prechádza a je tu ako doma." Jozef Mihalkovič, úryvok z básne Báseň starému keramikárskemu majstrovi.
Kniha ponúka čitateľovi podrobný obraz tvorby keramikárskeho majstra Rudolfa Barčíka, aj prierez jeho životnou cestou.
Keywords: Barčík, Rudolf, -- 1924-1985; keramika; majolika; džbankárstvo; Majolica; Ceramics; kolektívne monografie; biografie