Jemná cesta - Ferko, Andrej, 1955- (Mladá tvorba, 1977)
Pomaly som sa prechádzal podvečerným mestom. Staré električky chodili pomedzi nové. Semafory na križovatkách diktovali svoju vôľu ľudským húfom...