Noc nad Atlantikom - Follett, Ken, 1949- (PRESS-BURG, 1993)
V septembri 1939, niekoľko dní po vypuknutí vojny, štartuje zo Southamptonu legendárny Pan-American-Fling-Clipper, obrovský hydroplán, na jeden zo svojich posledných letov cez Atlantik. Na palube sa nachádza 40 ľudí. Každý z nich má dôvod, prečo opúšťa Starý svet. A každý z nich stojí pred najdôležitejším rozhodnutím svojho života. Ale iba jeden pozná nebezpečie, ktoré na nich číha nad Atlantikom...