To nemyslíte vážně, pane Feynmane! - Feynman, Richard Phillips, 1918-1988; Klíma, Jan, 1938- (Praha : Aurora, 2001)
Vzpomínky jednoho z nejvýznamnějších světových fyziků Richarda Feynmana, které mnoho let zaznamenával jeho kolega fyzik, přítel a občasný spoluhráč na bubny Ralph Leighton. Záznamy příhod, které tento inteligentní, zvídavý a otevřený člověk zažil, nám poskytují možnost vychutnat si Feynmanovo vyprávění a pochopit, proč právě tento vědec dokázal zaujmout studenty i všechny, kteří se s ním setkali. „Feynmanova knížka má kouzlo a šarm jako Richard Feynman sám. Čtenář se z ní nedozví, že autor je významný fyzik, pochopí však radost, kterou Feynmanův přímý a nespoutaný přístup přináší jemu i lidem v jeho okolí,“ napsal jeho přítel Hans A. Bethe, nositel Nobelovy ceny za fyziku.
Keywords: Feynman, Richard Phillips, -- 1918-1988; 20. století; fyzici -- Spojené státy americké -- 20. stol; americké příběhy; autobiografické příběhy