Slovácko sa súdi aj nesúdi - Galuška, Zdeněk, 1913-1999 (Mladá fronta, 1987)
Je to kniha rýdzeho humoru, ktorá vychádza z tých najčistejších a najživelnejších prameňov, ktoré sa prelínajú v duši av srdci prostých ľudí z Moravského Slovácka. V podobe rázovitých slovackých strýkov, rozložitých hubatých tetiek, dedinských furiantov, šohajov i dievčat, bezzubých starčekov, šprýmárov, obecných policajtov a tých ostatných, ktorí tak teplo zaľudňujú každú slovackú dedinu. Srdečný, nefalšovaný a jedinečným spôsobom podávaný humor zaujme nejedného čitateľa a pohľad na originálne obrázky Zdeňka Galušky rozosmeje aj najväčšieho škarostráda.