Angelika. Dl.3.: Angelika a kráľ - Golon, Anne, 1921-2017; Golon, Serge, 1903-1972 (Media klub, 1999)
Tretie pokračovanie historického dobrodružného románu o búrlivom živote mladej a nespútanej šľachtičnej na pozadí dramatických udalostí Francúzska 17. storočia. Angelika prežíva svoje prvé úspechy na dvore. Kráľ sa jej dvorí a vyznamenáva ju svojou pozornosťou. Stáva sa neoficiálnou kráľovnou všetkých plesov a zábav. Jej milujúci manžel Joffrey de Peyrac s obavami pozoruje jej prvé spoločenské úspechy a neuvedomuje si, že sa nad ním sťahujú mračná. Začína mu hroziť smrteľné nebezpečenstvo. Aj Angeliku prenasledujú jej nepriatelia, ktorých tajomstvo v detstve bezděky odhalila a ktorí sa jej chcú pomstiť...