Všední příběh - Gončarov, Ivan Aleksandrovič, 1812-1891 (Máj, 1973)
Životní příběh šlechtického synka, který přišel z venkova do Petrohradu, kde vystřízlivěl z romantických ideálů a snů, stal se chladným praktikem, udělal kariéru a výhodně se oženil.