Kapitán Harinx - Hartog, Jan de, 1914-2002 (Praha : Naše vojsko, 1971)
Román od holandského spisovatele o slávě a těžkých ztrátách holandského námořnictva za války. Hrdinou je mladý kapitán dálkových oceánských vleků Martinus Harinx, který má za úkol vylákat německou bitevní loď Tirpitz z norského fjordu Alta, aby na ni mohl být podniknut zničující útok.
87000 výt.
Spoluvyd. MF, Praha a Smena, Bratislava
Pozn. o autorovi
Il. tit. list
Přeloženo z angličtiny