Povídky - Kafka, Franz, 1883-1924 (Odeon, 1990)
Prózy obsiahnuté v knihe predstavujú najrozmanitejšie podoby Kafkovho diela. Sú to míľniky na krátkej spisovateľovej ceste, a označujú smer, ktorými sa jeho veľké umenie uberalo. Sú celkom príznačné pre Kafkove videnie a stvárnenie jeho sveta a života.