Hvězdný prach - Gaiman, Neil, 1960- (Polaris, 2007)
Na ospalém anglickém venkově, na úsvitu viktoriánské éry, žije si městečko Zeď svůj poklidný život. Zeď, trochu zvláštní jméno pro vesnici. Ta naše je dostala podle impozantní kamenné ohrady, která ji odděluje od přilehlé louky. U jediné mezery ve zdi dnem i nocí stojí stráže, aby zabránily zvědavcům projít ven. Jen jednou za devět let svou hlídku opouštějí, to když se na louce koná zvláštní a neobyčejný trh. Tady, ve Zdi, se mladý Tristran Thorn zamiloval do krásné Viktorie Foresterové. Ale Viktorie je chladná a vzdálená - tak vzdálená jako ta hvězda, již jednoho mrazivého říjnového večera ona a Tristran vidí padat z nebe. Aby získal Viktoriinu ruku, přísahá Tristran, že najde tu spadlou hvězdu a přinese ji své milované. Je to přísaha, která vyvede zamilovaného mládence za prastarou zeď a vyžene ho do podivuhodného a fantastického světa. Tristran však není jediný, kdo hledá nebeský klenot. Jsou jiní, pro které je příslibem mládí a krásy, klíčem ke království, či k obrození temných čarovných sil. A hoch poháněný láskou bude muset pořádně sebrat rozum do hrsti, aby upěl a přežil v tomto tajemném světě, kde na sebe spadlé hvězdy berou nejrůznější podobu - a kde problémy mají tendenci se rozvětvovat do nečekaných směrů, ba vracet se k sobě samým v čase i prostoru.