Puberta opora, volnost, mantinely - Rogge, Jan-Uwe, 1947-; Fojtů, Nina (2018)
Kniha sa zaoberá problematikou prechodu detí do dospelosti a hľadá odpovede na kľúčové otázky rodičov:

Ako sa z našich detí stávajú dospelí?
Ako im dopriať potrebnú voľnosť, ale zároveň efektívne nastaviť mantinely a hranice?
Ako im poskytnúť pevnú oporu a budovať vzájomný, funkčný vzťah, ktorý obstojí aj počas najbúrlivejšieho obdobia dospievania?
Ako sa vyhnúť klasickým rodinným konfliktom a zbytočným nedorozumeniam?

Autor, známy výchovný poradca, sympatickým a prístupným spôsobom odpovedá na tieto a mnohé ďalšie otázky. Využíva pritom príklady z praxe, ktoré ilustrujú, že puberta, hoci je niekedy nad sily všetkých zúčastnených, je prirodzenou a nevyhnutnou súčasťou ľudského vývoja. Kniha ponúka rady, ako toto obtiažne obdobie zvládnuť s nadhľadom, rešpektom a porozumením.
Preložené z nemčiny
Bibliografia na strane 243-245
Keywords: puberta; pubescenti; adolescenti; dospievajúca mládež; adolescencia; dospievanie; psychológia adolescentov; rodičia a deti; interpersonálne konflikty; interpersonálna komunikácia; výchova dieťaťa; rodinná výchova; populárno-náučné publikácie